آشنایی با موتور الکتریکی

آشنایی با موتور الکتریکی

تا حالا به یک فروشگاه قطعات الکترونیکی سر زده اید؟ شاید جواب مثبت باشد. آیا یک موتور الکتریکی را از نزدیک دیده‎اید؟ این هم ممکن است برای شما اتفاق افتاده باشد. اما آیا اجزای یک موتور الکتریکی را از نزدیک دیده‎اید؟ جواب این سوال به احتمال زیاد منفی است. در این مقاله سعی خواهیم کرد تا با این مفاهیم آشنا شویم.

چگونه موتور الکتریکی را در فروشگاه قطعات الکترونیکی به صورت غیر مستقیم می‌‎بینیم؟

یک موتور الکتریکی دستگاهی است که برای تبدیل انرژی الکتریکی به انرژی مکانیکی استفاده می شود.

موتورهای الکتریکی در زندگی روزمره بسیار مهم هستند.

آنها در جاروبرقی، ماشین های ظرفشویی، چاپگرهای کامپیوتری، دستگاه های فکس، ضبط کننده های فیلم ضبط شده، ماشین آلات، ماشین های چاپ  استفاده می‎شود.

استاتور

  • استاتور به زبان ساده:

استاتور: هسته خارجی و معمولاً ثابت که با استفاده از جریان متناوب، میدان مغناطیسی دوار ایجاد می‌کند.

  • کار استاتور به زبان تخصصی:

استاتور از چندین قطعه باریک آلومنیوم یا آهن سبک ساخته شده است.این قطعات بصورت یک سیلندر تو خالی به هم منگنه و محکم شده اند(هسته استاتور) با شیارهایی که در شکل یک نشان داده شده اند.سیم پیچهایی از سیم روکش دار در این شیارها جاسازی شده اند.هر گروه پیچه با هسته ای که آن را فرا گرفته یک آهنربای مغناطیسی (با دو پل) را برای کار کردن با تغذیه AC شکل می دهد.تعداد قطبهای یک موتور القایی AC به اتصال درونی پیچه های استاتوربستگی دارد.پیچه های استاتور مستقیما به منبع انرژی متصل اند.آنها به صورتی متصل اند که با برقراری تغذیه AC یک میدان مغناطیسی چرخنده تولید می شود.

فروشگاه قطعات الکترونیکی

پس چنانچه به یک فروشگاه قطعات الکترونیکی مراجعه کردید و قصد خرید یک موتور برای یک کار معمولی یا تخصصی داشتید می‎توانید به صورت تخصصی تر خرید کنید و شاید مسئول فروشگاه قطعات الکترونیکی از اطلاعات شما متعجب شود!

روتور

  • روتور به زبان ساده

روتور: هسته داخلی و متحرک که به محور خروجی متصل شده و با توجه به میدان مغناطیسی دوار تولید شده توسط استاتور، گشتاور تولید می‌کند.

  • توضیح کار روتور با زبان تخصصی

روتور از چندین قطعه مجزای باریک فولادی که میانشان میله هایی از مس یا آلومنیوم تعبیه شده ساخته شده است.در رایج ترین نوع روتور (روتور قفس سنجابی) این میله ها در انتهای خود به صورت الکتریکی و مکانیکی بوسیله حلقه هایی به هم متصل شده اند.تقریبا ۹۰ درصد از موتورهای القایی دارای روتور قفس سنجابی می باشند و این به خاطر آن است که این نوع روتور ساختی مستحکم و ساده دارد.این روتور از هسته ای چند تکه استوانه ای با محوری که شکافهای موازی برای جادادن رساناها درون آن دارد تشکیل شده است.

هر شکاف یک میله مسی یا آلومنیومی یا آلیاژی را شامل می شود.در این میله ها به طور دائمی بوسیله حلقه های انتهایی آنها همچنان که در شکل دو مشاهده می شود مدار کوتاه برقرار است.چون این نوع مونتاژ درست شبیه قفس سنجاب است , این نام برای آن انتخاب شده است.میله ای روتور دقیقا با محور موازی نیستند.در عوض به دو دلیل مهم قدری اریب نصب می شوند.

دلایل اریب نصب شدن میله‎ها

دلیل اول آنکه موتور با کاهش صوت مغناطیسی بدون صدا کارکرده و برای آنکه از هارمونیکها در شکافها کاسته شود.

دلیل دوم آن است که گرایش روتور به هنگ کردن کمتر شود.دندانه های روتور به خاطر جذب مغناطیسی مستقیم (محض) تلاش می کنند که در مقابل دندانه های استاتور باقی بمانند.این اتفاق هنگامی می افتد که تعداد دندانه های روتور و استاتور برابر باشند.

روتور بوسیله مهار هایی در دو انتها روی محور نصب شده ; یک انتهای محور در حالت طبیعی برای انتقال نیرو بلندتر از طرف دیگر گرفته می شود.ممکن است بعضی موتورها محوری فرعی در طرف دیگر(غیر گردنده – غیر منتقل کننده نیرو) برای اتصال دستگاههای حسگر حالت(وضعیت) و سرعت داشته باشند.بین استاتور و روتور شکافی هوایی موجود است.بعلت القا انرژی از استاتور به روتور منتقل می شود.تورک تولید شده به روتور نیرو داده و سپس برای چرخیدن به آن نیرو می کند.صرف نظر از روتور استفاده شده قواعد کلی برای دوران یکی است.

آشنایی با موتور الکتریکی 1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×
واتس آپ Whatsapp chat
شماره تماس ما Whatsapp chat
2 +