خازن روغنی

خازن روغنی

خازن روغنی چیست؟

یک خازن روغنی معمولا یک خازن ولتاژ AC یا با دو ولتاژ (AC / DC) است که برای مدارهای با قابلیت اطمینان بالا طراحی شده است. خازن روغنی زمانی استفاده می شود که نیاز به ولتاژ بالا، جریان زیاد و عمر طولانی هست. که در واقع شامل فیلتر و ذخیره انرژی با ولتاژ زیاد، حرکت موتور، استارت موتور، نورپردازی با ولتاژ بالا و … می شود.

این خازن ها در سیستم های گرمایشی صنعتی، موتورهای AC، موتورهای DC، چراغ های با ولتاژ بالا (HID)، تابلوهای روشنایی ولتاژ بالا و منبع تغذیه ها یافت می شوند. در حالیکه خازنهای الکترولیتی آلومینیومی تقریبا همیشه قطبی هستند ( خازن های مثبت و ترمینال منفی )، خازن های روغنی غیر قطبی هستند و بنابراین می توانند در تمام کاربردهای تغییر ولتاژ استفاده شوند. این خازن ها از پلی پروپیلن متالیزه شده روغن ساخته شده اند.

بعضی از انواع خازن روغنی کاملا منحصر به فرد هستند، ممکن است شامل یک مقاومت در سراسر پایانه ها باشد. همچنین در بعضی موارد یک پکیج تنها، میتواند شامل دو خازن جداگانه باشد.

ویژگی های کلیدی برای انتخاب یک خازن روغنی عبارتند از: مقدار ولتاژ (V)، عمر مفید (بر حسب ساعت) و نوع خازن روغنی.

 

خازن روغنی

انواع خازن روغنی

خازن کتابی

خازن استوانه ای

خازن سیلندری

یکی از عملکردهای خازن در تاسیسات سه فاز موتوری ( دارای مصارف سلفی )، اصلاح ضریب قدرت است. در گذشته جهت راه اندازی موتور  کولرهای آبی، از خازن های روغنی استفاده می شده است که به همین دلیل اصطلاحاً به آنها  خازن های راه انداز  نیز گفته می شود. البته با تغییر سیستم راه اندازی دیگر نیازی به این خازن ها وجود ندارد.

شاید دانستن این نکته جالب باشد که خازن های روغنی بدلیل خاصیت روغن، در هنگام کار و گرم شدن بیش از حد و از طرفی رقیق شدن روغن موجود، بهترین گزینه جهت استفاده در کولرهای آبی و سایر وسایلی است که از خود خاصیت سلفی ایجاد می کنند. مانند لامپ های مهتابی، یخچال و فریزر های قدیمی ، کولر های آبی و گازی قدیمی و …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×
واتس آپ Whatsapp chat
شماره تماس ما Whatsapp chat
2 +